Пхенян заплашва САЩ и Южна Корея

Северна Корея заплаши, че ще убие повече американци отколкото атентатите от септември 2001 г. и ще бомбандира правителствени сгради в Сеул, предаде Telegraph.

„Ако преди 15 години атаките с 3 пътнически самолета доведоха до 3000 загинали и до кошмар в живота на САЩ, избухването на нашата окончателна война ще заличи страната от историята, без да й остави време дори да съжалява или да има кошмари”, се казва в статия за държавната медия DPRK Today. В статията още се заявява, че ракетите на Северна Корея са в бойна готовност и се подготвят удари срещу Белия дом, Пентагона и други важни локации в САЩ.

Вчера пък, на официален сайт на комунистическата държава беше качено видео, в което се показва как се насочват ракети към Синия дом президента Пак Кън Хе и други сгради в Сеул.

Напрежението около страната, ръководена от вожда Ким Чен Ун, се увеличи след като през януари, беше направен четвърти ядрен опит. Междувременно японският министър на отбраната ген. Накатани предупреди, че Пхенян може да извърши пети такъв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят