Амнезия спохожда свидетели за „Октопода“

Алексей Петров крачи към спецсъда, придружаван от съпроцесника си Марчело Джотолов.

Спрягат бизнесмена Гриша Ганчев извън обвинителния акт

Свидетели по делото „Октопод“, което се води срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров и други четирима, започват да изпадат в амнезия. Това се видя и на днешното заседание по делото. Бившият бизнес партньор на Петров Валентин Шотев заяви, че почти нищо не помни. По-рано стана ясно, че счетоводителки и касиерки от свързаното с Петров застрахователното дружество „Спартак“ също губят паметта си.

Запитан от съдиите виждал ли е в кабинета на Петров лопата, с която той според обвинението пребил покойния банкер Георги Цветанов, вчера Шотев заяви: „Сещам се само, че имаше декоративен самурайски меч и 1-2 пистолета“. За Шотев също се твърдеше, че е жертва на „Октопода“. Според прокуратурата Петров насила и със заплахи го изхвърлил от общия им бизнес. Това обвинение обаче падна поради изтекла давност.

Разпитан беше и бившият гард на НСО Пламен Устинов, работил като охранител при Алексей Петров.

„През 2007 г. отношенията ни с Петров се влошиха, тъй като ми поръча да убия Гриша Ганчев, но аз отказах“, разказа Устинов, въпреки че такова нещо няма в обвинителния акт. Устинов каза същото и през 2012 г. като свидетел по делото „Наглите“, но думите му останаха недоказани.

Бившият гард обяви още, че пострадал от Петров и хората му. „В края на м.г. бях ранен с брадва от моя съсед Румен Алдинов в тетевенското село Глогово. Той се хвали, че е близък до Алексей“, каза той. Според него пипалата на „Октопода“ стигали до Красимир Георгиев-Красьо Черния, разследван без последствия като нелегален кадровик на съдебната система.

Утре делото продължава с разпити на други свидетели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право