Без каравани и палатки на "Градина"

На къмпинг „Градина“ няма да има палатки и каравани тази година, поне това е заложено в новия закон за устройство на Черноморското крайбрежие. Очаква се това автоматично да отблъсне желаещите да бъдат концесионери на плажната ивица, предава БТВ.

„Наистина е под въпрос за тази година обезпечаването на медицинското обслужване и водното спасяване и вероятно не само на този плаж”, споделя Андрей Василев, собственик на къмпинг.

Освен караваните, от ивицата ще бъдат премахнати и плажните барове, включително и „Кайт“ бара.

Собственикът на бара потвърди, че следващата седмица започва премахването му. Отделно стопанинът на плажа за миналата година тук е санкциониран с 10 хил. лева за това, че е разположил 200 каравани върху дюните.

Териториите се стопанисват от няколко собственици и наематели. Затова още преди 3 години геодезисти са маркирали с репери границата между плажа и урбанизираната територия, в която е разрешено поставянето на временни обекти.

„По нея ние вече съответно правим разпределението на линиите за каравани”, заяви Иван Иванов, управител на къмпинг „Градина”.

Очаква се народните представители да гласуват нови поправки в закона за Черноморското крайбрежие, които, ако влязат в сила в средата на сезона, го обричат на провал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини