Баба хвърли от балкона си 3 хил. лв. по заръка на "криминалист"

84-годишна старица от Сливен хвърли през балкона си 3 170 лева, за да помогне на "полицията" да залови опасни ало измамници. Възрастната жена е станала жертва на престъпната схема, този път разиграна с участието на мним криминалист - казаха от Областната дирекция на МВР в Града под Сините камъни.

Бабата получила обаждане на стационарния си домашен телефон от непознат мъж, който съобщил, че е служител в криминалната полиция. Казал, че разполага с оперативни данни, според които същия ден ще й се обади измамник. Той ще й поиска пари за животоспасяваща операция на неин родственик. "Криминалистът" уверил жената, че може да помогне на полицията. Убедил я да сътрудничи, като се уговори с алоизмамника да хвърли пачките през терасата си. Наблизо щели да дебнат ченгета и като видели кой взема парите, щели да го хванат и арестуват.

След като приключил разговора с "криминалиста", старицата действително получила обаждане, че неин близък е пострадал и трябва да бъде опериран, за което са нужни пари. Тя се съгласила. И според указанията извадила всичките си спестявания, увила банкнотите в пакет. В уречения час ги хвърлила от балкона си. "Куриерът" не само че не бил арестуван, а най-спокойно взел пакета, шмугнал се между блоковете и изчезнал. По случая се води досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право