Стартират уличните ремонти в Търговище

Работници на БКС изкърпват бул."Ал.Стамоблийски" в Търговище, който е част от републиканската мрежа.

1,5 млн. лв. инвестира Община Търговище в ремонти на уличната мрежа в града. 585 000 лв. от тях са субсидия от държавния бюджет, а останалите са местни приходи.

За преасфалтиране са предвидени 12 улици. Работата по тях стартира в средата на месеца и ще продължи до ноември, според графика за ремонти на подземната инфраструктура.

В капиталовата програма за годината са записани някои от основните улици, които се нуждаят от цялостен ремонт от години, но работата се отлагаше заради водния цикъл. Предстои да се обновят:”Кюстенджа”, „Раковски”, „Опълченска”, „Цар Асен” и други. Бул.”Сюрен” ще бъде асфалтиран в отсечката от търговския комплекс до околовръстното шосе. Останалата част от него, в участъка до полицията, е заложена за ремонт по Оперативна програми „Региони в растеж” и ще се прави догодина.

В ремонтната програма първи са три улици в района на Изложбените зали, където се провежда панаирът. Те трябва да бъдат готови преди началото на „Изложение Търговище 2016г.”. Това са: „Стефан Куцаров”, „Крали Марко” и „Стара планина”. За тях са осигурени 115 000 лв.

По общинската пътна мрежа тази година ще се работи по отделни участъци от пътя Разбойна-Стража-Черковна и Бряг-Съединение. Средствата са осигурени от общината.

По текущите ремонти на улици, извън капиталовата програма, вече се извършва запълване на дупки по натоварени връзки в града. По изкърпването им работи Общинското предприятие „Флора”. След приключване на работите в градската част екипите ще се насочат и към ремонти на улици по селата, като те ще бъдат разпределени по направления.

Общинската фирма БКС пък кърпи платната по републиканския път, който минава през града, от бул."Ал.Стамболийски" през "Паисий". Средствата за там са осигурени от Пътната агенция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини