Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Стартират уличните ремонти в Търговище

1,5 млн. лв. инвестира Община Търговище в ремонти на уличната мрежа в града. 585 000 лв. от тях са субсидия от държавния бюджет, а останалите са местни приходи.

За преасфалтиране са предвидени 12 улици. Работата по тях стартира в средата на месеца и ще продължи до ноември, според графика за ремонти на подземната инфраструктура.

В капиталовата програма за годината са записани някои от основните улици, които се нуждаят от цялостен ремонт от години, но работата се отлагаше заради водния цикъл. Предстои да се обновят:”Кюстенджа”, „Раковски”, „Опълченска”, „Цар Асен” и други. Бул.”Сюрен” ще бъде асфалтиран в отсечката от търговския комплекс до околовръстното шосе. Останалата част от него, в участъка до полицията, е заложена за ремонт по Оперативна програми „Региони в растеж” и ще се прави догодина.

В ремонтната програма първи са три улици в района на Изложбените зали, където се провежда панаирът. Те трябва да бъдат готови преди началото на „Изложение Търговище 2016г.”. Това са: „Стефан Куцаров”, „Крали Марко” и „Стара планина”. За тях са осигурени 115 000 лв.

По общинската пътна мрежа тази година ще се работи по отделни участъци от пътя Разбойна-Стража-Черковна и Бряг-Съединение. Средствата са осигурени от общината.

По текущите ремонти на улици, извън капиталовата програма, вече се извършва запълване на дупки по натоварени връзки в града. По изкърпването им работи Общинското предприятие „Флора”. След приключване на работите в градската част екипите ще се насочат и към ремонти на улици по селата, като те ще бъдат разпределени по направления.

Общинската фирма БКС пък кърпи платната по републиканския път, който минава през града, от бул.“Ал.Стамболийски“ през „Паисий“. Средствата за там са осигурени от Пътната агенция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.