на 23 март 2018 да почерпят

Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

“Омония” дава Петев на съд

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Вижте снимки от заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Вучич: Не съм доволен, че западните сили са твърдо решени да запазят независимостта на Косово

Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

6 коли се удариха на Северната тангента в София

Кодзиас кацна на летището в Скопие

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

Стартират уличните ремонти в Търговище

1,5 млн. лв. инвестира Община Търговище в ремонти на уличната мрежа в града. 585 000 лв. от тях са субсидия от държавния бюджет, а останалите са местни приходи.

За преасфалтиране са предвидени 12 улици. Работата по тях стартира в средата на месеца и ще продължи до ноември, според графика за ремонти на подземната инфраструктура.

В капиталовата програма за годината са записани някои от основните улици, които се нуждаят от цялостен ремонт от години, но работата се отлагаше заради водния цикъл. Предстои да се обновят:”Кюстенджа”, „Раковски”, „Опълченска”, „Цар Асен” и други. Бул.”Сюрен” ще бъде асфалтиран в отсечката от търговския комплекс до околовръстното шосе. Останалата част от него, в участъка до полицията, е заложена за ремонт по Оперативна програми „Региони в растеж” и ще се прави догодина.

В ремонтната програма първи са три улици в района на Изложбените зали, където се провежда панаирът. Те трябва да бъдат готови преди началото на „Изложение Търговище 2016г.”. Това са: „Стефан Куцаров”, „Крали Марко” и „Стара планина”. За тях са осигурени 115 000 лв.

По общинската пътна мрежа тази година ще се работи по отделни участъци от пътя Разбойна-Стража-Черковна и Бряг-Съединение. Средствата са осигурени от общината.

По текущите ремонти на улици, извън капиталовата програма, вече се извършва запълване на дупки по натоварени връзки в града. По изкърпването им работи Общинското предприятие „Флора”. След приключване на работите в градската част екипите ще се насочат и към ремонти на улици по селата, като те ще бъдат разпределени по направления.

Общинската фирма БКС пък кърпи платната по републиканския път, който минава през града, от бул.”Ал.Стамболийски” през “Паисий”. Средствата за там са осигурени от Пътната агенция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.