Вълци нападнаха и удушиха домашни животни в ардинското село Синчец

Меркел изрази надежда ЕС да избегне търговската война със САЩ

Екатерина Захариева: Няма индикации за отлагане на срещата ЕС-Турция, която трябва да се проведе във Варна

4-годишно дете е в болница след тежка катастрофа край Враца

Министър Валентин Радев: До всяка дупка няма да има полицай

Образуваха прокурорска проверка за урана във водата на село Казанка

Българо-турската камара със семинари в Турция Инвеститори питат за парцели, цени на ток, газ и заплати у нас

Световни експерти по информационна сигурност пристигат в България за международна конференция “Предизвикателства в кибер сигурността“

Прокуратурата: Няма престъпно деяние при потопа в кв. Аспарухово Обвинението протестира решение на съда за доразследване на делото

Автобус се хлъзна и премаза крака на студентка

Ангелкова: Документите за категоризация и прекатегоризация ще се подават и по електронен път

Бъди студент в Холандия за един ден! Събитието ще се състои на 24-ти март от 11:00 до 16:00 в Хотел Хилтън.

Легендарният „Непознат Райко Алексиев” В галерия „София” на Столичната библиотека се откри документалната изложба

Тир и лека кола се удариха на пътя Русе – Бяла

Съдят шофьор, седнал зад волана с близо 3 промила алкохол

Пловдивските таксиджии на бунт срещу нов закон

Снимка: авторът

Таксиметровите шофьори се вдигат на бунт и протестен митинг шествие по улиците и булевардите на града под тепетата, като колоната от жълти коли ще потегли от паркинга пред зала “Чайка” на градския стадион.

Преставителите на различните превозвачески компании се събират там тази сряда в 14 часа. На срещата са поканени и всичките 11 пловдивски депутати в 43-ото Народно събрание, за да им разяснят как точно ще бъде прилаган новия закон, който вече бе гласуван в парламента на първо четене и взриви таксиметровия бранш.

“Във връзка с предстоящото гласуване на второ четене на промените в Закона за местни данъци и такси, касаещи въвеждане на Данък за таксиметров превоз, настояваме за спешна среща с представители на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в 43-ото Народно събрание. В гласувания на първо четене проектозакон има голям доста неясни постановки, по които държим да получим повече информация и евентуално да ги дискутираме. Изключително сме притеснени от съкратените срокове, в които се приемат промените в закона, без те да са обсъдени с представители на браншовите организации. Всички ние държим да работим в рамките на закона и да плащаме дължимите данъци и такси. Но не и да бъдем облагани едновременно с данък за таксиметров превоз, корпоративен данък и ДДС. В този сектор от икономиката са заети огромен брой българи и приемане “на крак” на толкова съществени промени слагат на карта съдбата на хиляди семейства. Само в Пловдив засегнатите от закона ще бъдат 30 000 души”, се казва в откритото писмо, подписано от шефа на Асоциацията на таксиметровите шофьори в Пловдив Диян Станев, собственик на фирма “Вайълет такси”.

“Ако днес искаме разяснения, то утре ще искаме ОСТАВКИ!”, се казва още в откритото писмо до председателя на парламента Цецка Цачева, транспортния министър Ивайло Московски и 11-те народни представители от 16-и МИР Пловдив-град. “Вие сте нашите избраници в управлението на държавата и ние настояваме за Вашето присъствие”, е призивът към местните депутати на пловдивските таксиметровите шофьори. Според тях приетият на първо четене законопроект е лобистки и обслужва интересите на големите компании в бранша.

Таксиджиите са против въвеждането на нов налог, според който трябва да се плаща между 400 и 1000 лв. за всеки жълт автомобил. Точната сума ще се определя от общинските съвети и ще се плаща от лицензираните да осъществяват таксиметрови услуги превозвачи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.