Спецполицаи спряха кървава саморазправа между два клана в Кричим

Няколко екипа от Специализираните полицейски сили бяха командировани в понеделник вечерта от Пловдив в ромската махала Кричим, за да спрат кървавата саморазправа между представителите на две местни клана и потушат напрежението между враждуващите фамилии Джамбазови и Шакир.

За 24 часа в ареста на РУ на МВР-Стамболийски бяха задържани осем мъже, участвали в масовото сбиване, което тръгнало след съседска свада и няколко счупени прозореца на дома на Джамбазови. В понеделник 16-годишният Казим Джамбазов се скарал с 58-годишния си съсед Али Шакир, който решил да отмъсти на тийнейджъра и мобилизирал цялата си рода.

Въоръжени с камъни, железа и тухли хората на Шакир взели на прицел съседската къща, при което пострадал 16-годишният Казим. Той бил откаран за преглед в поликлиниката в Кричим, където около 18 часа двата ромски клана си устроили нова улична битка. Пристигналите полицаи от РУ–Стамболийски станали свидетели на виковете и крясъците на представителите на двете фамилии, които си разменяли и закани за саморазправа.

Някои от участниците в свадата носели брадви и различни селскостопански сечива. Благодарение на бързата намеса на униформените конфликтът бил потушен навреме, а двама от инициаторите на сбиването - мъже на 35 и 36 г., били задържани и отведени в Районното управление. По същото време постъпил сигнал, че всички прозорци на къщата на Казим били изпочупени. Веднага към адреса били насочени допълнителни екипи на "Специализирани полицейски сили". В резултат на взетите мерки взривоопасната ситуация се разминала без сериозни последици.

В полицията били отведени 58-годишният Али Шакир и други петима мъже на възраст между 19 и 41 години. За случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив, образувано е и досъдебно производство по чл. 216, ал. 1 от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право