KAT прибра 50 купени книжки

КАТ отне 50 купени шофьорски книвни след корупционния скандал в Автомобилната инспекция. Разплитането на схемата вече е в ход. ДАИ анулира куп изпитни протоколи, за които има данни, че са манипулирани. А документите вече пристигат в КАТ. До момента е ясно, че само в София ще бъдат отнети 60 шофьорски книжки, защото не са взети по надлежния ред, съобщава bTV.

"Постоянно получаваме анулирани протоколи от автомобилна администрация и респективно отнемаме свидетелства, на базата на които протоколи са издадени тези свидетелства", съобщи Калоян Драганов от КАТ - СДВР.

Работна група от МВР и транспортното министерство вече започна проверки на всички документи. ДАИ и КАТ обменят информация непрекъснато. Шофьорите получават покана от КАТ, а книжките им се анулират. До момента 60 души са останали без право да сядат зад волана.

Кампания и в опит да намалеят жертвите на пътя започна Асоциацията на пострадалите при катастрофи. 7 милиона захарчета ще бъдат пуснати в търговската мрежа. На всяко има различно послание, което призовава за разумно шофиране. Пред Съдебната палата пък утре ще има протест на майки, загубили децата си в катастрофи.

Както вече е известно, КАТ започна и нова кампания срещу агресията на пътя - погна тъмните стъкла, шумните гърнета и преправените двигатели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право