НАП възстановява над 1 млн. лв. данъчен кредит на задържан при акция "Недосегаемите"

НАП връща над 1 млн. лв. данъчен кредит на 49-годишния бизнесмен от Велико Търново Младен Милков, който бе задържан преди 6 г. при шумната акция "Недосегаемите". Тогава той бе обвинен в източване на 9 млн. лв. ДДС от държавната хазна в съучастие с две свои служителки и шестима данъчни от старата столица.

Мегаделото срещу групата на "Недосегаемите" от Велико Търново вече година и половина отлежава в Специализираната прокуратура. В началото на юли 2014 г. Специализираният съд в София прекрати съдебното производство по казуса. Нарушаване на човешките права на изправените на подсъдимата скамейка 10 обвиняеми препъна процеса. Казусът бе прехвърлен на Специализираната прокуратура.

Сагата е от 17 февруари 2010 г, когато данъчните чиновници и членовете на бизнесфамилията Милкови бяха арестувани показно.Разплитането на крупните финансови далавери продължи над 3 г. В разследването участваха трима следователи и екип от вещи лица под наблюдението на двама обвинители.

Междувременно била извършена данъчна ревизия за сделки между фирмата на Милков и дружество, което се води на сина му през 2009 и 2010 година. След проверката било отказано право на приспадане на данъчен кредит в размер на общо 739 685 лв. и начислени лихви от 210 889 лв. Младен Милков оспорил ревизионния акт пред Административния съд във Велико Търново, който го отменил като незаконосъобразен.

От НАП обжалвали решението на първата инстанция пред ВАС. Преди броени дни Върховният административен съд се е произнесъл по казуса като изцяло е потвърдил становището на магистратите от Велико Търново. Освен крупната сума, която трябва да бъде възстановена като данъчен кредит на великотърновския земеделец Младен Милков, НАП ще трябва да му наплати и 2000 лв разноски по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право