Апаши задигнаха 6 кошера на отец Иван

Неизвестни крадци са се вмъкнали в комуната на отец Иван в монтанското село Якимово и са отмъкнали 6 кошера с пчели. Апашите се издирват, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Обирджиите са срязали мрежата на двор, в който е пчелинът на свещеника, в нощите между 3 и 5 април и незабелязани отнесли сандъците с медоносните хвъркати. „В двора има куче, и пазач, но апашите са действали много ловко и никой не ги е усетил. Били са с бус”, заяви отец Иван.

Благодетелят на бедните и бездомните от две години отглежда 120 кошера с пчели в село Якимово. „Искам да има мед за децата. Но крадците нямат срам и съвест!”, сподели огорчен свещеникът.

В закупени от отеца къщи в Якимово живеят около 250 души, над 100 от които са деца. Досега обаче три пъти крадци щурмуваха колата на свещеника и жилищата на бедняците и задигаха вещи, техника и хранителни продукти. През октомври миналата година в склад на комуната при неизяснени обстоятелства пък изгоряха 50 кг дарени дрехи.

„Едни и същи апаши вилнеят в селото и тормозят мирните хора. Всички ги знаят, но явно никой не може да ги спре!”, възмущава се отецът. Той обаче се радва, че има и добри хора – тези дни семейство зъболекари от столицата – д-р Павлови, преглеждат в мобилен кабинт безплатно децата в комуната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право