Шофьор изненада полицаи с 3,07 промила

Пътен патрул спря за проверка автомобил посред бял ден на кръстовище в град Велики Преслав и шофьорът се оказа рекордно пиян с 3,07 промила.

На униформените им направило впечатление неувереното движение на БМВ-то към 17,30 ч. във вторник между улиците "Кирил и Методий" и "Йордан Господинов". 53-годишният Г.Н. от село Иваново бил зад волана и още при отваряне на вратата се разнесъл алкохолен дъх. Дрегерът дал обяснение на силата на миризмата. Водачът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ и бил арестуван за едно денонощие.

По случая е образувано незабавно производство и до ден мъжът ще бъде наказан. До момента той не е бил хващан пиян зад волана. Не е ясно какво е провокирало запоя и шофирането след това.

От Апелативна прокуратура във Варна уточняват, че шофьорът рекордьор е Гюрсел Н. от село Иваново и той е бил спрян, защото шофирал без включени светлини. По време на проверката той не представил и свидетелство за правоуправление. Бил е санкциониран по административен ред през февруари 2016 г. по Закона за движение по пътищата с глоби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право