Прокуратурата разследва опит за убийство на доц. Стефан Станчев

Прокуратурата започна разследване за извършения опит за убийство на доц. Стефан Станчев, който беше пребит пред дома си вчера сутринта. Това съобщиха от обвинението.

Делото се води срещу неизвестен извършител за опит за убийство по хулигански подбуди /престъпление по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК/.

Към момента е изяснено, че престъплението е извършено около 07.10 часа, на 05.01.2016 г., в близост до дома на пострадалия в ж.к. ”Бели Брези ”, гр. София. Тогава Станчев излязъл от вкъщи, за да разходи кучето си. Бил пресрещнат от няколко лица, които му нанесли жесток побой с метални прътове. След нападението пострадалият успял да натисне входния звънец на апартамента си. Тогава бил открит от съпругата си.

В хода на разследването се разпитват свидетели, извършени са огледи на местопрестъплението. Назначени са съдебно-медицинска експертиза и биологична експертиза. Разследването по случая продължава.

Както Труд писа, доц. Станчев остава в критично състояние и въпреки усилията на колегите си е загубил едното си око.

Негови колеги лекари разказаха, че е бил вещо лице по много съдебни дела, което не изключва версията побоят да е бил заради негова експертиза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право