Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на Мария Захарова за съпричастност към невротоксина, използван срещу Сергей Скрипал

Приключиха преговорите между шведския и севернокорейския външен министър

Изборите в Русия: Странни птици има сред осемте кандидати

Само 1 от 10 българи спортува активно, румънците са по-мързеливи от нас в ЕС 70% от нашенците обаче смятат, че са в добро или много добро здраве

Властите в Албания издирват двама българи, част от банда за фалшиви документи

25 000 руснаци може да гласуват у нас за президент Бюфет с деликатеси ще има в секцията на посолството в София

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 18 март 2018

Българка с награди за висша мода в Щатите Заедно с трима сънародници Антоанета Балабанова получи оскар на съпътстващите призове Red Carpet Concierge International в Чикаго

Томислав Дончев: Тези които искат да бутнат властта с партизански методи, заслужават прозвището “гадове”

Варненски ученици спечелиха конкурс на НАСА В надпреварата участвали над 10 000 деца от цял свят

Китай заяви, че е категорично против американския закон за официалните контакти между САЩ и Тайван

Гореща размяна на съпруги В “Смени жената” певицата Йоана гледа овце, фитнес моделът Биляна Йотовска яде свински крачка и жена на каишка чете Библията

ТЕЦ “Бобов дол” спря работа напълно

Финансират дейности по селата в Търновско

Община Велико Търново финансира проекти, разработени от кметските управи на всичките 36 населени места. Около 100 000 лева обаче не достигат, за да се покрият напълно дейностите по всички разработки по програмата “Местни инициативи”. Това съобщи Тошо Кръстев, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници “Янтра 2001” и кмет на великотърновското село Арбанаси.

Тази година финансовата рамка за малките проекти бе увеличена на 400 000 лева при приемане на общинския бюджет. Подадените проектни предложения от всички общински села обаче възлизат на 504 000 лева. Срокът за подаване на предложенията изтече, като всички населени места са се възползвали.

Комисията с председател зам.-кметът Снежана Данева принципно е одобрила всички проекти, но предстои ново заседание, на което да се извършат корекции в количествено- стойностните им сметки. Проектите ще се огледат наново и ще се орежат финансово, за да може всяко кметство да получи финансиране.

Сред подадените предложения преобладават тези за инфраструктурни ремонти. Масово селата кандидатстват приоритетно за асфалтиране на улици и ремонт на отсечки. Управниците кандидатстват за средства и за благоустрояване на централните части и паркове, за видеонаблюдение, за изграждане на спортни и за детски площадки.

Кметството в архитектурния резерват Арбанаси се нуждае от пари за укрепване на участък в местния парк. След зимата в мястото за отдих се е срутил подпорния зид и това е най-спешната задача за решаване в туристическото селище. За строителните дейности са нужни около 13 000 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.