Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Финансират дейности по селата в Търновско

Община Велико Търново финансира проекти, разработени от кметските управи на всичките 36 населени места. Около 100 000 лева обаче не достигат, за да се покрият напълно дейностите по всички разработки по програмата „Местни инициативи“. Това съобщи Тошо Кръстев, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“ и кмет на великотърновското село Арбанаси.

Тази година финансовата рамка за малките проекти бе увеличена на 400 000 лева при приемане на общинския бюджет. Подадените проектни предложения от всички общински села обаче възлизат на 504 000 лева. Срокът за подаване на предложенията изтече, като всички населени места са се възползвали.

Комисията с председател зам.-кметът Снежана Данева принципно е одобрила всички проекти, но предстои ново заседание, на което да се извършат корекции в количествено- стойностните им сметки. Проектите ще се огледат наново и ще се орежат финансово, за да може всяко кметство да получи финансиране.

Сред подадените предложения преобладават тези за инфраструктурни ремонти. Масово селата кандидатстват приоритетно за асфалтиране на улици и ремонт на отсечки. Управниците кандидатстват за средства и за благоустрояване на централните части и паркове, за видеонаблюдение, за изграждане на спортни и за детски площадки.

Кметството в архитектурния резерват Арбанаси се нуждае от пари за укрепване на участък в местния парк. След зимата в мястото за отдих се е срутил подпорния зид и това е най-спешната задача за решаване в туристическото селище. За строителните дейности са нужни около 13 000 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.