ЕС удължи с шест месеца икономическите санкции срещу Русия

Токът за бита ще поскъпне с 10-15 на сто Заводите купуват само 10% от електроенергията си от борсата

Разбиха клетка на ИДИЛ, действала под прикритието на благотворителна организация

Кийт Ричардс спрял алкохола Музикантът става на 75 г.

КПКОНПИ извършва две проверки на министър Горанов – за корупция и конфликт на интереси

Препънаха закриването на Правителствена Патриотите „против”, искат решение на Коалиционен съвет

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 14 декември 2018

Джендърите атакуват

Антониу Гутериш съобщи, че страните в йеменския конфликт са се споразумели за примирие

Патриотите предлагат данъчни облекчения и при осиновяване

Гей билбордове слагат и в София (всичко по темата) Скандалните фотоси били част от информационна кампания

Задигнаха багер на музикант

Шефът на бюро „Зелена карта“ подаде оставка

Джон Болтън: Не виждам условия в обозримо бъдеще за среща между Тръмп и Путин

Иванчева към посредника Дюлгеров: В теб ли са (СТЕНОГРАМИ ОТ СРС) Иска да комуникират през криптираното приложение "Телеграм"

Финансират дейности по селата в Търновско

Община Велико Търново финансира проекти, разработени от кметските управи на всичките 36 населени места. Около 100 000 лева обаче не достигат, за да се покрият напълно дейностите по всички разработки по програмата „Местни инициативи“. Това съобщи Тошо Кръстев, председател на Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“ и кмет на великотърновското село Арбанаси.

Тази година финансовата рамка за малките проекти бе увеличена на 400 000 лева при приемане на общинския бюджет. Подадените проектни предложения от всички общински села обаче възлизат на 504 000 лева. Срокът за подаване на предложенията изтече, като всички населени места са се възползвали.

Комисията с председател зам.-кметът Снежана Данева принципно е одобрила всички проекти, но предстои ново заседание, на което да се извършат корекции в количествено- стойностните им сметки. Проектите ще се огледат наново и ще се орежат финансово, за да може всяко кметство да получи финансиране.

Сред подадените предложения преобладават тези за инфраструктурни ремонти. Масово селата кандидатстват приоритетно за асфалтиране на улици и ремонт на отсечки. Управниците кандидатстват за средства и за благоустрояване на централните части и паркове, за видеонаблюдение, за изграждане на спортни и за детски площадки.

Кметството в архитектурния резерват Арбанаси се нуждае от пари за укрепване на участък в местния парк. След зимата в мястото за отдих се е срутил подпорния зид и това е най-спешната задача за решаване в туристическото селище. За строителните дейности са нужни около 13 000 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.