Бракониер задигна от горските конфискуваната си каруца

Върл бракониер открадна конфискуваната си от горски служители каруца, но бе заловен няколко часа след това, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В понеделеник през нощта 29 годишният Младен М. се е промъкнал в склад на Държавното горско стопанство в Берковица и отмъкнал талигата, с която превозвал незаконно отсечени в Балкана дърва. Дни преди това инспекторите го заловили с поредния черен товар трупи и прибрали конската му каруца. Бракониерът обаче не се кротнал и решил да си върне обратно превозното средство за незаконния бизнес. Полицаите обаче бързо тръгнали по дирите на крадеца и го заключилив ареста за 24 часа.

Каруцата пък била откарана обратно в склада на горските. През миналата 2015 г. служителите на Регионалната дирекция по горите /РДГ/ в Берковица са конфискували от бракониери в Северозапада 134 каруци и 45 коня, 116 моторни триона, 32 оръжия и над 1600 куб. м нелегално отсечена дървесина. На нарушителите са наложени глоби за 105 429 лева, но от тях са събрани едва 8 036 лева, заявиха от дирекцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право