Циганите от "Максуда" били медика заради вече починала пациентка

Екип на Спешна помощ е бил нападнат от близки на пациентка в ромската махала "Максуда" във Варна, съобщиха от полицията. Оказва се, че циганите набили медика, за да си изкарат яда, а жената за която била повикана линейката, вече била починала.

Инцидентът станал малко след 3 часа сутринта в сряда. На тел. 112 бил подаден сигнал за изпаднала в несвяст 50-годишна жена на ул. "Пробуда". Подателят обяснил, че ще чака линейката на съседната ул. "Петко Напетов".

Когато линейката пристигнал там, двама мъже се нахвърлили с ругатни и закани върху д-р Салих Фарук. Задърпали якето му, съборили го на земята и опитали да изтръгнат от ръцете му лекарска му чанта. Медикът се опитал да успокои агресивните мъже без успех. Тогава успял да се добере до линейката, а ромите атакували и нея с ритници.

За да се спасят от бой, докторът и шофьорът потеглили и подали сигнал на тел. 112. На адреса била изпратена втора линейка, придружена от две полицейски патрулки.

Екипът установил, че жената, която е страдала от болно сърце и хипертония, е починала два часа по-рано, обясни директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Мая Рашева.

"Колегата е в шок и с насинена ръка. Той е млад лекар, работи от 6 месеца и още не е свикнал с проявите на агресия. Такъв случай скоро не сме имали, вероятно защото при съмнение за евентуален конфликт още при приемането на адрес информираме полицията и неин екип придружава нашия", коментира тя. От ОД на МВР уточниха, че работят по изясняване на случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право