Как се постига плосък корем без никакви упражнения

Архив

Ето няколко съвета, които могат да са ви от полза за постигането на мечтания плосък корем през летните дни.

1. Много хора си мислят, че начина по който седим, не е от значение, но, уви, те са в грешка. Когато седите изправени на стола докато се храните или докато работите на компютър, вие несъзнателно впрягате вашите коремни мускули в действие.

2. Нуждаете се от много вода, ако не пиете достатъчно, тялото ви започва да се презапасява. Трябва да пиете от 6 до 8 чаши дневно, за да задоволявате нуждите на вашето тяло.

3. Хранете се внимателно, не бързайте да преглъщате. Дъвчете храната поне 10 пъти или в противен случай тялото трябва да работи извънредно, което може да доведе до газове и стомашно разтройство.

4. Не забравяйте дневната разходка, тя помага за обмяната на вещества и по-ефективното изгаряне на мазнини в талията.

7. Дъвчете дъвки. Специалисти казват, че дъвченето на дъвка предотвратява образуването на допълнителен въздух в корема.

8. Едно от най-важните неща е да си почивате. Ако сте преуморени и стресирани, тялото ви започва да произвежда стероиди и хормони на стреса, които влияят негативно върху храносмилателната система, което в повечето случаи води до запек и свръхтегло. Кортизолът е хормон, който изпраща всички излишни мазнини към средната част на тялото, за да защити жизненоважните ни органи. За да намалим напрежението, всеки ден трябва да отделяме минимум 20 минути, в които да не мислим и да релаксираме, далеч от заобикалящият ни свят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве