Новото криптиране на Whatsapp не дава пълна сигурност, компанията все още може да следи кога и с кого си пишат потребителите

Whatsapp обявиха, че всички съобщения изпратени на техни сървъри, вече ще са напълно криптирани. Но услугите все още могат да съхраняват важна информация за разговорите на хората, предава Independent.

Компанията тържествено обяви, че е направила стъпки към подсигуряването на съобщенията и че ще могат да бъдат четени само от подателя и получателя.

Но Whattsapp все още има възможността да съхранява информация за потребителите, която може да бъде използвана за шпиониране или други злонамерени цели срещу тях. Въпреки че не може да съхранява или дори да чете съдържанието на съобщенията, компанията може да притежава много друга информация за тях.

"Whatsapp може да задържа информация за датата и часа на успешно доставени съобщения, както и телефонните номера на участниците в разговора, заедно с всяка друга информация, която Whatsapp легално е длъжна да събира", пише в сайта на компанията.

Това означава, че информацията ще се съхранява на сървърите, където е уязвима от хакерски атаки и е достъпна за предоставяне на правителство, което я поиска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии