Президентът на ФИФА отрече да е укривал информация по "Панамските документи"

Президентът на ФИФА Джани Инфантино отрече да има каквато и да е роля в скандала с "Панамските документи", при който изтекоха 11,5 милиона документи за укриване на пари от богати и влиятелни хора от целия свят.

Инфантино, както и УЕФА, пуснаха официални съобщения, с които изразяват несъгласието с публикации в медиите, свързващи името на швейцареца със скандала. Според тях през 2006 г. в ролята си на директор на правния отдел към УЕФА Инфантино е подписал договори за телевизионни права с двама бизнесмени, които са уличени в корупционния скандал.

"Аз съм разтревожен и няма да приема каквито и да било обвинения към моята честност от дадени медии, особено предвид факта, че УЕФА е разкрила и предоставила всички данни по случая", заявява Инфантино.

Според разкритите документи от "Панамагейт" бизнесмените, с които Инфантино е подписал договора през 2006 г., са еквадорските братя Уго и Мариано Джинкис, собственици на офшорната компания "Крос Трейдинг", които веднага след това са препродали телевизионните права за тройно по-висока сума.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят