Изгориха колата на опонент на Ценко Чоков в Галиче

Кадър: Нова тв

Запалиха колата на дългогодишният опонент на Ценко Чоков за кметският пост в село Галиче Веселин Тушинов. Той разказа, че това е третият автомобил, който му изгаря.

„Това е поредна атака към мен и моето семейство. В село Галиче вече не се живее. Това е осмо досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Това е третата кола, която ми палят. Запалиха ми заведението. Разбиха фермата на баща ми. Ежедневно ме заплашват. Това е геноцид спрямо моето семейство", заяви пред Нова тв Веселин Тушинов.

„Имам кореспонденция, в която ме заплашват директно. Имам и шестима свидетели за това, но няма подвигнати обвинения”, добави Тушинов.

Конфликтът между двамата е заради обвинение на самия Тушинов, че Ценко Чоков е заграбвал евросредства и е злоупотребявал със земеделски земи. Друг проблем между двамата – Тушинов бил насечен с брадва на раждането на синовете му.

Окръжната прокуратура във Враца образува досъдебно производство във връзка с палежа на автомобила, който бил извършен около 4 часа през нощта.

Производството е за престъпление по чл. 330, ал. 2, т. 2 от Наказателния кодекс за запалване на имущество на значителна стойност, като е имало опасност пожарът да се разпространи и върху други имоти, в случая - стопанска постройка.

Извършен е оглед на местопроизшествието. В момента се извършва втори оглед в присъствието на специалисти по пожарна безопасност. Разпитани са свидетели, назначена е пожаро-техническа експертиза и са взети натривки от ръцете на две лица.

Продължава издирването на извършителя на престъплението и събирането на доказателства под ръководството на ОП- Враца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право