"Барселона" и "Байерн" с победи в първите мачове от четвъртфиналите. "Атлетико" и "Бенфика" с реални шансове за реваншите

Отборът на Байерн Мюнхен взе минимален аванс срещу Бенфика в четвъртфиналите на Шампионската лига след победа с 1:0 в Германия в първия двубой от сблъсъка. Успехът на „баварците“ дойде след гол на Артуро Видал още във втората минута на двубоя. Немският шампион продължава да няма загуба в най-престижния европейски клубен турнир като домакин.

Гостите затрудниха максимално Байерн и на няколко пъти създадоха сериозна опасност пред вратата на Нойер. В следващия двубой домакин е отборът на Бенфика.

Разбира се, че искаме да победим в Лисабон. Искаме да вкараме един или два гола там. Няма фаворити - фаворит обикновено е отборът с по-добри статистики, но това не значи нищо. Всичко зависи от мача в Португалия следващата седмица", сподели наставникът на "баварците" Хосеп Гуардиола.

Другата среща от четвъртфиналите беше между "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид). Мадридчани водеха с 1:0, но след изгонването на Торес, мачът пое в съвсем различна посока. Суарез отбеляза 2 гола и така помогна на своя тим да спечели.

Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне демонстрира огромна гордост от своите футболисти след първия мач срещу Барселона. Аржентинецът заяви, че вярва в шансовете на "дюшекчиите" да отстранят каталунците в реванша след седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят