Очилата за виртуална реалност HTC Vive вече са доставени на клиентите

Седмица след като Oculus Rift започнаха доставките си, HTC Vive достави и своите първи очила за виртуална реалност, предава Independent.

Vive се зароди като прототип, създаден от разработчици на Valve game studio през 2014 година и оттогава беше много очаквано пускането им на пазара.

HTC успешно успя да достави голяма бройка от очилата на някои от клиентите с предварителна поръчка навреме за официалното пускане на продукта на 5 април 2016 година. Но голяма степен от феновете на Vive, особено тези в Европа все още нямат идея кога ще получат своите устройства.

Въпреки че HTC няма толкова големи проблеми с продукцията на новата технология, както Oculus Rift, които изпратиха имейли на потребителите си, предупреждавайки ги за забавяне на продукта заради проблеми в композиционната фаза, пускането на Vive все пак не протича толкова гладко, доста от потребителите се оплакват, че плащанията им са били отказани от техните банки и прекратени от HTC. Компанията обясни това като грешка при преводите.

С цена от 689 евро, Vive са по-скъпи от Oculus. Но за сметка на това се предлагат с два отчитащи движението сензора, които играчите могат да използват за "ръце" в игрите, за разлика от включения в пакета на Oculus Xbox джойстик.

Битката между Vive и Rift е първата от войната на платформите за виртуална реалност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии