Арестуваха мъж, дал кола на 17-годишното момиче, което уби 19-годишна приятелка

34-годишен мъж е дал колата на трите момичета, които катастрофираха в понеделник вечерта в Поповско и при инцидента загина 19-годишна девойка. 17-годишната неправоспособна шофьорка К.П. и другото момиче, което се возело в колата, са в болница с фрактури и травми, но без опасност за живота.

Това съобщиха на пресконференция окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров и зам.-шефът на полицията Емил Иванов.

Мъжът, който е дал автомобила "Рено Сафран" на непълнолетната и нейна приятелка, е задържан в сряда. Разследването установило, че момичетата са пристигнали от Попово в Търговище с една кола. На бензиностанция в областния град се срещнали с П. П. Той им дал ключовете за колата, с която катастрофирали към 22,30 часа до поповското село Светлен. Зад волана била неправоспобната К.П. Тя загубила контрол над автомобила, който излязъл от пътя и се ударил в дърво. На място загинала 19-годишна.

От полицията отказват да съобщят каква е връзката на мъжа с трите момичета или някое от тях, дали са били близки или са работели заедно.

Според лаконичните им обяснения мъжът имал охранителна фирма, която прехвърлил на жена си. Неофициално "Труд" научи, че П.П. се занимавал с борба. Фирмата му охранявала дискотеки в Търговище и Попово, имал и заведение. Жена му била завършила право и била общински съветник.

Колата, която П.П. дал на девойките, пък била собственост на друг мъж, който бил в чужбина.

Окръжният прокурор Сяров съобщи, че задържаният за едно денонощие мъж още не бил разпитан. Към момента досъдебното производство било срещу неизвестен извършител и нямало повдигнати обвинения, тъй като предстояли още разпити. Тепърва щяло да се установява на коя от девойките е дал колата, тъй като предаването на автомобила на неправоспособен водач се наказва. Ако е дал ключовете на 17-годишната, то тогава щял да носи същата отговорност, като шофьорката, за причинената смърт и телесна повреда.

17-годишната К.П. била напуснала училище, но от полицията не пожелаха да коментират защо и с какво се занимавала. Още не се дава информация с какво се препитавали и другите две момичета от Попово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право