Всеки четвърти японец е плакал в тоалетната на работа

Според ново проучване около един на всеки четирима японски работници поне веднъж е ридал в тоалетната на работа, съобщава Telegraph.

Около 25% от участвалите мъже и жени в проучването, направено от интернет портала "My Navi", признават, че е имало случаи, в които са се усамотявали в служебните тоалетни, за да излеят емоциите си.

В доклада се споменава, че причините за това са предимно напрежение, вина от неизпълнение на поставените задачи или неразбирателство с шефа. Обикновено такъв тип свръхемоционални изяви са рядък феномен за страна като Япония.

Роненето на сълзи от друга страна добива все по-голяма популярност и се превръща в едно своеобразно движение. Доказателство за това е появата на събития като "rui-katsu" ("в търсене на сълзи"), което представлява събиране на непознати на едно място, за да гледат тъжни филми или да слушат тъжна музика, с цел освобождаване на емоциите чрез плач.

Друг участник в това движение е компания, наречена "Ikemoso", която наема специални терапевти, занимаващи се с провеждането на групови сесии за успокояване на ревливците.

Миналата година хотел "Mitsui Garden Yotsuya" в Шинджуку, Токио, също отвори подобни "плачещи стаи" изпълнени със сърцераздирателни филми и носни кърпички под ръка, което да помага на жени да се борят със стреса.

През 2014 г. политикът Риютаро Нонамура, обвинен в злоупотреба с държавно финансиране, придоби голяма популярност след като видеото с негово ридаещо извинение стана хит в интернет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл