Московски: След анализите на Световната банка и ЕБВР процедурата за концесията на летище София ще бъде рестартирана

Петима пострадали при катастрофа между микробус и трамвай в София

Арестувани са двама за взрива на банкомат в Сапарева баня

Кметът на Солун: Разочарован съм, защото след 25 г. спорове за името на Македония сме в същата позиция

Шиндзо Абе: Япония ще накара КНДР да промени своя курс и да се откаже от ракетно-ядрените си програми

От днес грипна епидемия и в Благоевград

Спасителна акция за блокирани в старопланинска хижа близо до връх Шипка

15 пострадали след удар на влак в стена в Австралия

САЩ планират да изпратят допълнително хиляда души в Афганистан

Френският външен министър: Русия не може да реши сама сирийската криза

Близо 65 хиляди души останаха без ток в Канада заради силния вятър

165 машини чистиха снега в София през нощта

Импровизирано взривно устройство избухна в мол в Калифорния, няма пострадали

Лавров: Русофобията на Запада сега е по-лоша, отколкото по време на Студената война

Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

EК реконструира законодателството си заради бежанската криза

Европейската комисия е представила днес предложение за промени в законодателството си по отношение на условията за предоставянето на убежище и установяването на законни пътища за имиграция, съобщи БТВ.

Предвижданите промени са във връзка с установяването на „справедлива и устойчива“ система за разпределяне на кандидатите за убежище между държавите и създаване на равноправни условия в Европа чрез уеднаквяване на процедурите за подслон.

ЕК има намерение да предложи мерки за ограничаване на факторите на привличане и незаконни вторични движения, както и да предложи опции за намаляването и наказанието на такива движения.

Заместник-председателят на ЕК Франс Тимерманс коментира, че настоящата криза с бежанците показва слабостите на общата европейската система за убежище. „Няма съмнение, че нуждаещите се от защита трябва да продължат да я получават и че не трябва да поверяват живота си на каналджиите. Настоящата система не е устойчива”, заяви той.

„В краткосрочен план трябва да прилагаме съществуващото законодателство, за да овладеем положението. В бъдеще имаме нужда от устойчива система, основана на общи правила, по-справедливо споделяне на отговорността и безопасни и законни пътища за влизане на онези, които се нуждаят от закрила, за да могат да я получат в ЕС”, обобщи зам.-председателят.

Според еврокомисарят по миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос Европа трябва да предостави законните и безопасни пътища за хората, които идват, независимо дали търсят закрила или работа.

„Европа има нужда да привлече таланти от чужбина, които да подпомогнат нейния икономически растеж”, коментира еврокомисарят. Поради факта, че многообразието, според него, се превръща в определяща черта на много общности и градове в ЕС, трябва да се превърне в градивна възможност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.