„Байерн“ смени скоростта, мина на икономичен режим

Немският шампион „Байерн“ (Мюнхен) надделя над „Бенфика“ с 1:0 в първи двубой от 1/4-финалния сблъсък между двата тима. Единственото попадение в срещата на „Алианц Арена“ реализира чилиецът Артуро Видал. Това бе и трета поредна минимална победа с такъв резултат за тима на Пеп Гуардиола за последните 2 седмици след тези над „Кьолн“ и „Айнтрахт“ (Франкфурт) в Бундеслигата.

Баварците поведоха с „гол от съблекалнята“ - още във втората минута Видал засече с глава центриране на Хуан Бернат за 1:0. Домакинският натиск продължи до средата на първата част, когато на свой ред „орлите“ започнаха да атакуват. Именно Видал запази вратата на Мануел Нойер суха в 22-рата минута, като изби топката пред голлинията след отлична контраатака на гостите.

След почивката възпитаниците на Ренато Санчес дадоха всичко от себе си, за да стигнат до така ценния гол на чужд терен, но това така и не се случи.

"В четвъртфиналите по-важният мач винаги е реваншът, който ще изиграем в Лисабон - обясни Гуардиола. - Всичко зависи от това как ще се представим в Португалия. Можеше да загубим този мач. Гледах много срещи на „Бенфика“ в последните дни - те са много силни и винаги опитват да вземат втората топка."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт