НС отхвърли реформата на Бъчварова в МВР. Тя: Депутатите не ме разбират

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред отхвърли на първо четене промените в Закона за МВР, които са основа на реформата, предложена от вътрешния министър Румяна Бъчварова, предаде Канал 3.

Проектът беше подкрепен само от депутатите от ГЕРБ, представителите на ДСБ и на БСП гласуваха "против", а на останалите парламентарни групи - "въздържал се". 

В първия си коментар за решението Бъчварова призна, че законопроектът няма да стигне до пленарната зала. Тя обаче не намери свои грешки за това, а обясни гласуването с политически причини и неразбиране на депутатите.

"Много е трудно да разбереш един нов подход, когато се предлага. Когато си свикнал да работиш по един начин, е много трудно да приемеш нов подход - заяви Бъчварова - Обясних достатъчно добре смисъла на закона, но понякога не всеки разбира от квантова физика."

Бъчварова заяви още, че няма да подава оставка заради случая. 

"За мен буди недоумение начинът и формата, по който беше подготвен и представен този законопроект - заяви в дебатите по проекта бившият вътрешен министър и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов - Няма реална комуникация между МВР и вътрешна комисия. Аз и до ден-днешен не знам кой е предложил този законопроект. Аз смятам, че вие, г-жо Бъчварова, носите негативи, но за сметка на някой друг. Убеден съм, че в същността на този законопроект надали сте имали възможност да вникнете в дълбочина."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини