Йоренте срещу клуба, който го създаде

Поредният емоционален сблъсък в Лига Европа е този между „Атлетик“ (Билбао) и „Севиля“. Четвъртфиналът се очаква с голям интерес и заради нападателя на гостите Фернандо Йоренте. Таранът е продукт на школата на „баските“. Той изкара цели 17 години в клуба, през които изигра 333 мача и отбеляза 118 гола. Въпреки това испанецът поиска скалпа на бившия си тим.

„Искам да спечеля турнира! - обяви Йоренте, който има два загубени финала в Лига Европа и един в Шампионската лига. - Ще ми бъде странно да играя срещу „Атлетик“. Горд съм, че бях част от този клуб“.
Именно Йоренте е най-добрият голмайстор на Билбао в Европа с 16 попадения. Новият герой на стадион „Сан Мамес“ обаче е Ариц Адурис. Нападателят има 8 гола в Лига Европа и води при голмайсторите в турнира този сезон. Именно към него са насочени надеждите за успех над „Севиля“.
В друга срещи от 1/4-финалите в Лига Европа „Виляреал“ посреща „Спарта“ (Прага), като медиите в Испания очакват разгромна победа над тима от Чехия. Най-слаб е интересът към „Брага“ - „Шахтьор“, въпреки че португалците са изненадата в турнира и в миналия кръг гръмко отстраниха „Фенербахче“ с общ резултат 4:2. Тимът от Донецк пък изхвърли „Андерлехт“ на 1/16-финалите след две победи - 3:1 и 1:0.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят