Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Загубите в системата са над 60% До 2025 г. са осигурени 800 млн. лв. за водния сектор в най-големия град

Отказахме офертата за изтребители Ф-18 Остават Ф-16, “Грипен” и “Еврофайтър”

Патриотите си тръгнаха от МС, без да обявят решение Очаква се утре сутрин Валери Симеонов да направи изявление

До 5000 лв. за далечни роднини

Меган Маркъл – бременна и сияйна на благотворително събитие

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 21 ноември 2018

Груевски във фейсбук: Продължавам борбата за македонската кауза

Белият дом загуби битка със Си Ен Ен Върна акредитация на журналист

Лекарският съюз иска отпадането на вторичния профилактичен преглед Пациентите масово не се явяват на него и парите оставали неусвоени

Председателят на ВКС е нарушил установения ред на държавното управление

Замесиха „Берое“ в уреден мач

Над 460 км второ и третокласни пътища ще бъдат обновени с пари от ОПРР

Унгария даде убежище на Груевски

Иван Цветков стана скаут в „Лудогорец“

Спецсъдът остави в ареста Вълчо Арабаджиев

Затварят устата на държавните гардове (обзор)

Директорът на НСО Ангел Антонов е в комисията, която решава кой да бъде пазен

С етичен кодекс затварят устата на държавните гардове. В правилата за добро поведение е записано, че охранителите се задължават да пазят конфиденциалност и да не разгласяват факти от личния живот на охраняваните от тях лица. Въведена е и забрана „да се оклеветява колега“ и да се „злослови“ по негов адрес. „Недостойно е служител на НСО да злепоставя колегата си чрез преценка и критика на неговата дейност или чрез изказвания срещу неговата личност“, пише още в кодекса. Публикуван е и дългоочакваният правилник, който регламентира дейността на НСО.

Любопитна подробност от него е създаването на нови отдели в службата – транспортен (06), логистичен (07) и по управление на човешките ресурси (08). В тях служителите са заначително повече, отколкото в първите пет звена, чиято дейност се регламентира с друг правилник, който е поверителен. Не е тайна, че гардовете в НСО не са повече от 300-320, а останалите служители до 1000-1100 са шофьори, монтьори, градинари, фитнес инструктори и т.н.

Комисията съставена от шефовете на НСО и ДАНС, в която влиза и главният секретар на МВР, ще решава за колко време е необходимо да има охрана за лица извън предвидените в закона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.