13-годишно момче било насилвано от треньора си по крикет

Мъж си спомня травматичното време, в което е бил сексуално насилван от треньора си по крикет в продължение на 3 години, пише "Daily mail".

Трой Куаглиата от Куинсленд е бил само на 13 години, когато започват сексуалните посегателства от "харесвания и авторитетния" през 90-те, треньор Боб Рос, докладва News Corp.

Сега, вече 40-годишен, мъжът решава да разкаже за човека, който той сам описва като "безгръбначен хищник".

Злоупотребата започнала, когато Куаглиата бил опипван през панталоните си, което прераснало в орална секс.

"Винаги когато ме насилваше се изключвах, в съзнанието си се пренасях на някое друго място", споделя жертвата. Посегателството продължило 3 години и приключило малко преди 16-я рожден ден на момчето, когато Куаглиата получава тежки физически и психологически наранявания.

Жертвата споделя пред комисия, че се почувствал безсилен да се пребори с атаките на нападателя или да докладва за злоупотребата.
Боб Рос уведомява клуба, в който участва, че е разследван от полицията за педофилия през септември 2014 г. и слага край на живота си през ноември същата година след като е бил обвинен в 50 престъпления.

Председателят на крикет клуба в Куинсленд, Джон Холдинг, признава, че неговата организация е могла да се постарае малко повече, за да се осведоми другите клубове и родителите за тяхната политика, относно защита на децата.

"Мисля, че всички спортни организации могат да се постараят малко повече, за да осигурят подходяща среда за добра подготовка", допълва Холдинг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят