Рамон Фонсека за "Панамагейт": Имейлите са извадени от контекста. Фирмата е жертва на хакерска атака

Според адвокат Рамон Фонсека, който е един от основателите на панамската кантора "Мосак Фонсека", от която изтекоха скандалните документи, фирмата е жертва на хакерска атака и кореспонденцията й е тълкувана погрешно, съобщи БНТ.

Адвокат Фонсека смята,че атака е извършена от сървъри в чужбина и вече е подал жалба в прокуратурата на Панама. Той твърди, че кантората, придобила скандална слава, никога не е нарушавала законите и всичките ѝ операции са законни.

Фонсека уверява, че "Мосак Фонсека" никога не е помагала на някого да укрива доходи, да не плаща данъци или да пере пари.

Адвокатът твърди, че имейлите са извадени от контекста. "Например, има имейл от Бразилия от 2005-та. Но тогава ние минахме на дигитална система. В офиса имаше много документи, казаха ни да ги подредим. Но това беше през 2005-та", твърди Фонсека.

Адвокат Рамон Фонсека казва, че е изумен, че никой не разследва хакерската атака срещу кантората, споделя че има теория за случилото се, но и доказателства, поради което споделя, че е започнато разследване.

Фонсека подаде оставка миналия месец като съветник на панамския президент, след като бразилския клон на кантората беше обвинен в корупция и пране на пари.

Той споделя, че единственото за което мечтае е спокойствие и все още не знае дали ще се върне в политиката. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят