След арестите за корупция в ДАИ: Транспортният министър 1 час на разпит в спецпрокуратурата (обзор)

Министърът на транспорта Ивайло Московски се яви на разпит в спецпрокуратурата, за да отговаря на въпроси за корупционната афера в ДАИ.

Той влезе в 14 ч в задния двор на националното следствие на бул. “Г. М. Димитров”, возейки се на задната седалка на сребрист автомобил. На излизане час по-късно той пак така избегна чакащите го на главния вход журналисти.

Наблюдаващият прокурор по делото Андрей Андреев категорично отказа да коментира показанията на министъра с мотива, че те са следствена тайна. От държавното обвинение потвърдиха само, че е бил разпитван във връзка с арестуваните 18 души от Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” начело с шефа й Цветелин Цветанов. Разбра се, че даяджиите са вземали подкупи от превозвачески фирми и за издаване на фалшиви книжки. Близо 800 000 лв. бяха намерени при обиски у тях. В момента четирима са зад решетките, двама под домашен арест, а останалите са освободени.

Сутринта независимият депутат Велизар Енчев предположи, че следователите ще питат Московски по същия въпрос, който той му задал в парламента още миналата година. Ставало дума за смущаващи факти, свързани с работата на Цветелин Цветанов. Народният представител научил за тях от Николай Колев- Босия, главния секретар на агенцията Дамян Войновски и служителя Иво Кръстев, който след разкрития за корупция няколко пъти бил уволняван.

Според Велизар Енчев Ивайло Московски не е пряко отговорен за корупцията в ДАИ, но носи отговорност като принципал. Министърът вероятно не е запознат в детайли със случващото се в ДАИ, но е длъжен да се интересува от всичко, което става в повереното му ведомство, каза депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини