Икономически коментар Bloomberg за Турция вбеси Ердоган

Нинова: Винаги сме били за участие на България в изграждането на обща европейска отбрана

Таско Ерменков за слуха за водата на София: Извинявам се, ако съм причинил душевен дискомфорт. Но не ми искайте оставката

Вежди Рашидов аплодира “Чамкория” в Лондон Председателят на парламентарната Комисия по култура бе официален гост на спектакъла

Ангелкова: Очакваме между 5,8 и 6 млн. чуждестранни туристически посещения през лятото

България трябва да представи на Русия до юли варианти за използване на оборудването за АЕЦ “Белене”

Корнелия Нинова: Публикацията на Таско Ерменков за водата в София не е основание да бъде изключен от групата

ЕС започва търговски преговори с Австралия и Нова Зеландия

Австралийски архиепископ е признат за виновен в прикриване на сексуални злоупотреби с деца

Мтел пуска три продукта под марката А1

Бутат незаконни постройки в Столипиново

България е №1 по ръст на вложенията в имоти Веднага след нас се нареждат Виетнам, Индонезия и Аржентина

EVN разпострани съвети за безопасност в случаи на гръмотевични бури

Демонстрират в Стара Загора автомобил на водородно гориво

Тиражираното име “Илинденска Македония” е неприемливо от гледна точка на нашия национален интерес, заяви Румен Петков

Генерал Шивиков „сготвен” от висши военни според СРС

Ген. Шивиков отговаря по 13 обвинения за злоупотреба с власт.  Снимка: Николай Спасов

Попречили му да стане представител на България в НАТО, разкрива запис

Бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген.Димитър Шивиков е бил “поръчан” и “сготвен” от висши военни. Това става ясно от запис на разговор между двама офицери, направен със СРС.

Адвокатът на Шивиков Иван Жерков поиска вчера от Военния съд в Пловдив този запис да бъде приложен като доказателство по делото срещу клиента му. То продължава днес и утре с разпити на свидетели.

Въпросният запис може да обърне на 180 градуса делото срещу генерала. От него излиза, че той е жертва на заговор с цел да му се попречи да стане представител на България в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, Белгия.

Записът е на разговор между офицер от спецслужбите към Стрямската бригада и друг от командването на БА. Първият се оплаква, че “Шивика” им е попречил за нещо. Другият казва: “Той за какво се мисли, ще го сготвиме и него. Ще го направиме на манджичка и ще го сипем в паничка.”

“Да сготвиш някого, на жаргон означава да му направиш постановка”, каза вчера адвокат Жерков. Съдия Стойко Спасов обяви, че на по-късен етап ще прецени дали да уважи неговото искане. Генерал Шивиков е подсъдим по 13 обвинения за престъпления по служба и злоупотреба с власт. На старта на делото през февруари 2015 г. от Сухопътни войски предявиха иск за 69 805 лв. за нанесени от него щети. Събрани са 51 тома с доказателства. Според обвинението 11 пъти е предоставил безплатно техника, високопроходими автомобили и войнишки труд на кметове за нуждите на техните населени места. Законът е изисквал той да сключи с тях договори, които да бъдат одобрени от командването на Сухопътни войски.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.