Ревнив таксиджия закла 20 години по младата си жена (обзор)

Елена била убита в дома им на петия етаж в блок 238 в кв. “Надежда”.

Полудял от ревност таксиджия закла 20 години по-младата си жена, качи се в колата си, напълни газовата бутилка и опита да се взриви при катастрофа в столичния квартал “Люлин”.

Екшънът започнал около 19,30 ч във вторник, когато 48-годишният Петър Стефанов се прибрал в дома си в блок 238 в кв. “Надежда”. Вкъщи била само Елена Грекова - жената, с която живеели без брак от 13 години и имали 10-годишна дъщеря. За пролетната ваканция момиченцето било заминало с родителите на Елена и братовчедите си на село в Годечко. Според комшии само двамата знаят какво са си казали. Никой, включително бабата на Елена в съседния апартамент, не чул скандал или виковете на жертвата. Из входа кънтял само лаят на домашното куче. Малко по-късно възрастната жена открила мъртвата си внучка в локва кръв и съобщила в полицията.

Петър бил видян във входа на блока да говори спокойно по телефона си малко преди 20 ч. След около половин час той се забил с таксито си в три паркирани коли в кв. “Люлин”. Последвал удар с пети автомобил, в която пътували бременна жена и дете. Петър излязъл от смачканото такси, легнал по очи и започнал да ридае. В купето на таксито той возел пълна бутилка с битова газ, сложена с цел да се взриви при сблъсъците. Дрехите му били напоени с нафта, за да се запалят, твърдят свидетели. Пристигналите линейки откарали и него, и жената с детето в “Пирогов”.

Сигналите за бруталното убийство в “Надежда” и тежката катастрофа в “Люлин” пристигнали почти едновременно в столичната полиция около 20,30 ч. Когато се открила връзката между двата случая, Петър вече бил избягал от “Пирогов”. Цял ден вчера полицията го издирва без резултат.

Според съседи от блока Елена заживяла с Петър, още докато била 16-годишна ученичка. Таксиджията се грижел за нея и детето и били добро семейство. Жената работела в търговска фирма. Вчера комшии говореха или че Елена е искала да се разделят заради друг мъж, или че Петър си е внушавал, че тя му изневерява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право