Житеите на с. Паничерево за тираджията, убил дете: Не саморазправа, щяхме да го убием

Снимка: БТВ

След като шофьор на ТИР уби дете в центъра на старозагорското село Паничерево, местните жители искат мерки от държавата, твърдят, че щели да убият шофьора и заплашват, че няма да пускат децата си на училище. Междувременно от прокуратурата решават дали шофьорът да остане 72 часа в ареста.

"Щяхме да го убием, но полицаите го спасиха." Това каза пред БТВ жител на с. Паничерево относно шофьора на ТИР, който вчера уби дете.

Междувременно Прокуратурата в Стара Загора трябва да реши дали да удължи на 72 часа задържането на шофьора-убиец. Той е задържан за 24 часа.

Тежкият инцидент се случи на метри от пешеходна пътека и предизвика разправии в селото.

Шофьорът на камиона е 25-годишен турски гражданин. Той не намалил скоростта, дори опитал да избяга, но бил спрян от полицай.

Според някои свидетели на случилото се, шофьорът е бил пиян. Той е карал през селото с над 80 км/ч.

Заради това поведение местните хора се разгневили и се стигнало до саморазправа.

„А, да се саморазправяме, да го убием по-хубаво. Той уби хлапето, ние какво да го правим? Кръв за кръв. Ама го спасиха полицаите“, каза местен жител.

Друг заяви, че хората в селото се доверяват на държавата и поиска да се вземат мерки.

Хората от селото заплашват да не пускат децата на училище, защото не е безопасно и шофьорите не внимават.

Жителите на с. Паничерево споделят, че са се обръщали се към кмета, но той не е взел мерки.

От своя страна кметът Атанас Граматиков е отказал да застане пред камерата на БТВ, но е казал, че не се чувства отговорен за това, което е станало, понеже пътят е от републиканската пътна мрежа.

От семейството на убитото дете не знаят кога ще могат да го погребат, и тъй като живеят в изключителна бедност, всеки от хората от махалата е дал по няколко лева, за да им помогне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право