Ученик стана вицешампион по муай-тай на световно в Тайланд

Кметът на Нова Загора Николай Грозев покани на среща Константин, за да го поздрави за големия успех

16-годишният Константин Михайлов от Нова Загора взе сребърен медал на световното първенство по муай-тай в Тайланд - съобщи треньорът му от местния клуб "Прайд енд глори 2001" Иван Иванов. Младежът е единственият българин, който на такава възраст е спечелил подобна титла в тайландския бокс. В категория 57 кг, юноши-младша възраст, той е играл на финала със състезател от Узбекистан. Превърнал се в любимец на тайландската публика. "Константин тренира от 3 години и половина, от самото начало е при мен. С гордост мога да кажа, че освен в спорта, е отличник и в училище" - коментира още треньорът му Иван Иванов. Младата звезда на екзотичния спорт е ученик в Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора, която е едно от най-добрите учебни заведения от този профил в страната.

След завръщането си от Тайланд Константин бе поканен от кмета на Нова Загора Николай Грозев /ГЕРБ/ на среща в общината. За успеха си носителят на медали от държавни първенства и на среброто от световното по муай-тай получи подаръци. "Щастлив съм, че от новата ни спортна зала вече излиза първият световен вицешампион" - коментира градоначалникът.

Преди 2 години Нова Загора се сдоби с модерното съоръжение със 170 места, в което има удобства за практикуване на 10 вида спорт. "Ние тренираме там, условията са чудесни и вече втора поредна година организираме републиканско по кикбокс" - каза Иван Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена