Арестуваха 19-годишен за побой над селски кмет и закана за убийство

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор задържа за 72 часа в полицейския арест 19-годишния Спас Генчев заради нанесен от него побой над кмета на село Борец (община Брезово) Иван Караджов (Реформаторски блок).

19-годишният бабаит е осъждан за кражба и в момента все още тече изпитателният срок на присъдата му, уточниха от прокуратурата. На Спас Генчев са повдигнати обвинения за престъпление по член 131, ал., т. 1, 4 и 12 във връзка с чл. 130, ал. 2 от НК - за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на 5 април (вторник) на 2 лица, едно от които е длъжностно, както и по чл. 144, ал. 3 във връзка с ал. 1 за закана за убийство към кмета Иван Караджов.

Той си навлякъл гнева на побойника заради забележка, че вдига силен шум, форсирайки двигателя на автомобила си "Мерцедес", който кара с превишена скорост из улиците на селото и то без да има шофьорска книжка. Това предизвикало агресия у обвиняемия Спас Генчев, който изхвърлил стелката от мерцедеса си на улицата, приближил се към кмета и му нанесъл удар в областта на главата, придружен от закана с убийство. Намираща се в близост жена от селото се опитала да спре побойника, но и в меллето и тя получила лека телесна повреда в ръката. Гаменът все пак бил спрян от няколко местни жители от Борец, които се обадили на органите на МВР, които щракнали белезниците на Спас Ганчев. Разследването срещу него е по бързото производство и се очаква до седмица да има осъдителна присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право