Предлагат обучение и кариера в Австралия на студенти от академията в Свищов

Предлагат обучение и професионална кариера на студенти от Стопанската академия "Д.А.Ценов" в Свищов в Австралия. Снимка: Стопанска академия "Д.А.Ценов"

Предлагат обучение и професионална кариера на студенти от Стопанската академия "Д.А.Ценов" в Свищов в Австралия. Това стана ясно на среща на тема "Емиграция, обучение и работа в Австралия", организирана от Академичния център за кариерно консултиране във висшето училище.

Възможности за реализация в далечната страна на икономически кадри представи Иван Върбанов, управител на българския клон на австралийската имиграционна агенция Studypro. Той поясни, че икономиката на страната има постоянен ръст през последните 20 години, а нивото на безработица е 3-4 %. Необходимостта от дадени специалисти се следи на национално ниво, като проучването се прави на всеки 6 месеца.

Срещата в Стопанска академия беше първата по рода си, която Агенцията провежда за икономически кадри. На нея стана ясно, че в момента, в сферата на икономиката най-търсени в Австралия са счетоводители, одитори и финансови специалисти. Сред най-важните фактори, по които се оценяват кандидатите е владеенето на английски език.

Коментирайки висшето образование в България, Иван Върбанов разясни пред свищовските студенти, че то се признава в Австралия и подчерта, че за да получи един студент там специалност "счетоводител", обучението ще му струва около четвърт милион долара. Лекторът посъветва възпитаниците на свищовския ВУЗ да не допускат "глупавата грешка" да прекъсват образованието си заради бригади в чужбина, но да се възползват от възможностите да пътуват и да добият опит в други държави през ваканциите. Той разясни още, че в Австралия със студентска виза те могат през летните ваканции да завършат тримесечен курс по английски език с право за работа на 4 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование