Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Предлагат обучение и кариера в Австралия на студенти от академията в Свищов

Предлагат обучение и професионална кариера на студенти от Стопанската академия “Д.А.Ценов” в Свищов в Австралия. Това стана ясно на среща на тема “Емиграция, обучение и работа в Австралия”, организирана от Академичния център за кариерно консултиране във висшето училище.

Възможности за реализация в далечната страна на икономически кадри представи Иван Върбанов, управител на българския клон на австралийската имиграционна агенция Studypro. Той поясни, че икономиката на страната има постоянен ръст през последните 20 години, а нивото на безработица е 3-4 %. Необходимостта от дадени специалисти се следи на национално ниво, като проучването се прави на всеки 6 месеца.

Срещата в Стопанска академия беше първата по рода си, която Агенцията провежда за икономически кадри. На нея стана ясно, че в момента, в сферата на икономиката най-търсени в Австралия са счетоводители, одитори и финансови специалисти. Сред най-важните фактори, по които се оценяват кандидатите е владеенето на английски език.

Коментирайки висшето образование в България, Иван Върбанов разясни пред свищовските студенти, че то се признава в Австралия и подчерта, че за да получи един студент там специалност “счетоводител”, обучението ще му струва около четвърт милион долара. Лекторът посъветва възпитаниците на свищовския ВУЗ да не допускат “глупавата грешка” да прекъсват образованието си заради бригади в чужбина, но да се възползват от възможностите да пътуват и да добият опит в други държави през ваканциите. Той разясни още, че в Австралия със студентска виза те могат през летните ваканции да завършат тримесечен курс по английски език с право за работа на 4 часа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.