Директорът на Държавен фонд "Земеделие": Ще подам оставка, ако ми я поискат

Директорът на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов заяви, че е готов да си подаде оставката, но само ако хората, които са го назначили, му я поискат, предаде БТВ. Вчера стана ясно, че агенти на ДАНС и спецпрокуратурата проверяват агенцията.

В отговор на случващото се, Порожанов коментира, че държавният фонд "Земеделие" се проверява често и е хубаво, когато има някакви сигнали, те да бъдат проверявани. Той отказа да коментира характера на проверката, но заяви, че на разследващите са предоставени всички документи, необходими за работата им.

Според него, причината за разследването във Фонд "Земеделие" е, че ДАНС проверява конкретни договори по Програмата за развитие на селските райони.

Порожанов твърди, че заради нередности в последните месеци не са разплатени редица проекти, които са кандидатствали за финансиране от фонда.

"Не искам да коментира твърдения, че Червеняков ми е близък. Като се върнах в Агенцията, той беше главен експерт", заяви директорът на Държавен фонд "Земеделие" по повод отстраняването на Янаки Червеняков. Румен Порожанов уволни Янаки Червеняков в понеделник, 4 април. Основанието е, че служителят на фонда не е подал имотни декларации за 2014 и 2015 г., съобщиха от ДФ "Земеделие".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини