Цветанов опровергава Бъчварова: Нямаше никаква политика в отхвърлянето на закона за МВР, може и да се приеме, ако влязат "разумни решения"

"Мога да кажа, че както в изслушването, което беше преди седмица и съвместното заседание, което направихме, както на вътрешна, така и на комисията за контрол на службите, нямаше никаква политика", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар за отхвърлянето на промените в Закона за МВР, предложени от вътрешния министър Румяна Бъчварова .

В сряда вътрешната комисия в парламента, чийто председател е Цветанов, гласува против проекта още на първо четене, като предложенията на Бъчварова бяха подкрепени само от депутатите от ГЕРБ. В първия си коментар министърката обясни вота с политически причини и неразбиране на депутатите и изрази очакване, че промените няма да стигнат до второ четене

„В сектор „Сигурност” ако не постигнем политически консенсус, това значи, че не сме направили никаква стъпка за мотивацията на служителите и никаква стъпка за устойчивостта, която трябва да има в сектора”, каза още Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че закононопроектът ще бъде разгледан и в други парламентарни комисии, които не са водещи и би могъл все пак да бъде приет в пленарната зала. "Мисля, че между първо и второ четене могат да бъдат взети в предвид всички разумни решения, които бяха направени”, обясни Цветанов и подчерта, че отрицателният във вътрешната комисия не е бламиране на министър Бъчварова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика