Премиерът Бойко Борисов: През последните години се инвестират доста пари в култура и археология

"През последните години се инвестират доста пари в култура и археология, защото туристите пристигащи на определено място искат да видят съответните археологически забележителности. Затова се стараем доста в тази област и не жалим средства, които да бъдат вложени." Това бяха думите на премиера Бойко Борисов, които той каза на откриването на археологическия парк Сандански, предаде ‘‘Фокус’’.

350 църковни обители са били възобновени или построени наново през последните години, твърди премиерът. Той подчерта, че упованието в християнството, църквите и манастирите, е от голямо значение.

„Истински се радвам, че Владиката иска поне един път в годината да има голяма Процесия и да могат да се провеждат църковни бракове и кръщенета, тоест освен музей да бъде и едно средище на християнството и една действителна ценност за младите хора и като посетят мястото да се чувстват по-близо до Бога“, каза Бойко Борисов.

Премиерът заяви, че това, което е обещал се случва. Той визира строителството на автомагистрала „Струма“ , което, според него е удобство за всички пътуващи. „До една-две години софиянци ще посещават Сандански, пътувайки за 1-2 часа да си почиват и да оставят парите си в Сандански, така че това е изключително добър бизнес“, изрази мнение премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини