Бизнесменът, дал колата на 17-годишното момиче, обвинен за смъртта на пътя

Обвинение за независимо съпричиняване на смърт по непредпазливост е повдигнато на 34-годишния П.П. от Търговище, който дал кола на неправоспособна шофьорка.

Мъжът, който беше задържан в сряда, е в ареста със 72-часова мярка. В петък ще бъде внесено искане в съда за налагане на постоянен арест, съобщи наблюдаващият от Окръжна прокуратура в Търговище Анастас Моллов.

От обвинението отказват да съобщят какви обяснения е дал П.П. за това, че е дал ключовете за колата на 17-годишната К.П. от Попово и се стигна до смърт на пътя.

Както "Труд" съобщи неправоспособното момиче катастрофира в понеделник вечерта. При удара в дърво, загина 19-годишна негова приятелка, а друга беше ранена. Младата водачка също е в болница с различни травми. Заради състоянието й още не са и повдигнати обвинения за причиняване на смърт и средна телесна повреда на возещите се в колата.

Разследващи съобщиха за "Труд", че категорично е установено, че задържаният П.П. е дал ключовете от автомобила "Рено Сафран" на непълнолетната. Това е станало на бензиностанция в Търговище, където имало камери. Колата се ползвала от охранителната фирма на задържания, въпреки че се водела собственост на мъж, който бил в чужбина.

Връзката между задържания и момичето била, че имали общи приятели и тя поискала автомобил, за да се приберат с дружките й в Попово.

По данни на полицията 19-годишните пътнички, които се возели в колата-убиец, работели в шивашки цех и автомивка. Приятелката им, която шофирала автомобила, била частна ученичка.

От полицията в Търговище уточниха, че задържаният за съпричиняването на трагедията, бил съден, но вече бил реабилитиран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини