Борисов: Няма конфликт в здравеопазването, Москов да обяснява действията си

"В момента не съществува конфликт в здравеопазването, а страните трябва да провеждат повече разговори", заяви премиерът Бойко Борисов в Сандански, цитиран от "Фокус".

„Повече бягат от контрола, който искаме да наложим върху дейностите, защото помните, че преди година и половина, преди изборите всички политически партии заявиха, че в здравеопазването отчетността не е добра“, обясни Борисов.

Според него медицинските работници искат по-добро възнаграждение, а това може да се случи, като се спестява от източването на пари. „При предишния мандат бяхме оставили Военно-медицинска академия без задължения, а само за година и половина станаха 120 млн. лв. задължения. В настоящия момент нещата вървят добре и задълженията там са под 20 млн. лева“, посочи Борисов.

Премиерът сравни въвеждането на пръстов идентификатор в здравеопазването с въвеждането на пултове за гласуване с пръстов отпечатък в парламента: „Тогава всички слушахме народните представители, които гласуваха с чужди карти, в момента, в който се сложи този идентификатор, изведнъж цялата измама с карти приключи.“

"От тук нататък всичко е в ръцете на министър Москов и аз се надявам той да обясни всяко свое действие и всяка своя наредба, защото това е специфична лекарска дейност“, допълни Бойко Борисов.

Премиерът честити на всички здравни работници днешния им празник - Световния ден на здравето и Професионален празник на здравния работник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини