Ибра качил 10 кг с допинг

Нападателят на ПСЖ Златан Ибрахимович вземал допинг. Скандалното разкритие направи бившият доктор на шведския национален отбор Улф Карлсон. Според медика голямата звезда на парижкия тим е прибегнал до забранените вещества по време на престоя си в „Ювентус“.
„Качи десет килограма за 6 месеца - обясни Карлсон. - Вярвам, че това е вследствие на допинг. Това е култура, която съществува в „Ювентус“. Те имаха и лекар, който бе наказан преди това за период от 22 месеца за същото провинение.“
Скандалът идва само седмица след като в схема със забранени вещества бе забъркана и Висшата лига на Англия. Разследването на Скотланд ярд стартира мигновено след публикация на „Таймс“, но от „Арсенал“ побързаха да отхвърлят спекулациите.
Другите замесени отбори са „Челси“, „Лестър“ и „Бирмингам“.

Именно шведският нападател се превърна в големия грешник за френския шампион в сряда вечерта. Снажният таран изпусна дузпа и няколко отлични положения при равенството 2:2 с „Манчестър Сити“ от 1/4-финала на Шампионска лига. Двубоят на „Парк де Пренс“ ще се запомни с многото детински грешки от страна на многомилионните селекции на двата тима.

Ибра пропусна да изведе домакините още в 14-ата минута, когато Давид Луис бе съборен в наказателното поле. В 24-тата отново Златан разочарова феновете на домакините, след като, останал сам срещу английския страж, стреля в аут. Неточният шведски мерник окрили „гражданите“, които стигнаха до скъпоценен гол на чужд терен след точен изстрел на Кевин де Бройне.
Преднината за „шумните съседи“ се задържа едва 120 секунди преди комична изява на бранителя Фернандиньо да върне парижани в мача. Бразилецът буквално асистира на Ибрахимович при изпълнение на аут за 1:1.
Недодяланите изяви на скъпо струващите звезди на френския и английския тим продължиха и след почивката. След час игра Адриен Рабио направи пълен обрат за ПСЖ, след като защитата на „Сити“ се пропука. В 72-рата минута крайният резултат бе фиксиран от Фернандиньо. Виновникът от първото полувреме се възползва от серия грешки в наказателното поле на френския тим, за да прати топката в мрежата на Кевин Трап.

"Много е трудно, когато си допуснал два гола у дома в Европа - призна треньорът на френският тим Лоран Блан. - „Манчестър Сити“ бе много ефективен. Ние бяхме посредствени от техническа гледна точка. Губехме притежанието на топката твърде лесно. Но ако успеем и в реванша да създадем толкова много положения, ще вкараме голове."

„Постигнахме добър резултат, но трябва да сме внимателни, защото сблъсъкът е отворен - на свой ред обяви мениджърът на гостите Мануел Пелегрини. Допуснахме някои грешки и това им даде шанс да отбележат първия гол. Не можем да си позволим нови слабости в Манчестър, ако искаме да продължим в Шампионската лига."

"Това бе луд мач - призна Джо Харт, стражът на „Сити“ и Англия. - Трудно ми е да кажа дали 2:2 е добър резултат, но се надявам тези голове на чужд терен да натежат в наша полза. Създадохме положения пред тяхната врата, но и атаките на ПСЖ бяха много опасни. Това обаче е нормално за мач от четвъртфиналите. В момента пишем историята на клуба и се надявам най-доброто ни представяне в Лигата да продължи. Горд съм с представянето на всички в тима, особено на защитниците пред мен. Единственото негативно в мача бе, че допуснахме твърде лек гол при 1:0 за нас."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят