Законови промени ще поощряват бизнеса да влага в спортна инфраструктура

Снимка: Авторът

Новият Закон за спорта ще даде възможност на общинските кметове да поощряват частните компании да инвестират в спортни съоръжения. Това обяви във Велико Търново в четвъртък министърът на спорта Красен Кралев. Той обясни, че законът ще бъде предложен на публично обсъждане през идната седмица, като до месец ще влезе за обсъждане в парламента.

"Знаете, че инвестициите в спорта са с трудна възвръщаемост и категорично сме залегнали възможности, с които по- големи съоръжения да могат да бъдат разработвани под контрола на частния инвеститор за период до 30 години. Смятам, че това ще повиши интереса към влагане на средства в спортната инфраструктура", коментира Кралев.

Спортният министър добави, че през следващите дни ще бъдат довършени последните щрихи в закона, като спортното ведомство се е съобразило с препоръките на Сдружението на общините, Национална спортна академия и всички отговорни институции.

"Всички промени са изключително важни и се надявам да бъдат приети. Мисля, че направихме един добър закон, който да отговаря на съвременните потребности на спортните организации и обществото", подчерта Красен Кралев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт