Путин опроверга "Панамските досиета"

Руският президент Владимир Путин отрече обвиненията в корупция и укриване на доходи, които повдигнаха изтеклите „Панамски досиета“, предава ТАСС.

„Всички тук сте журналисти и знаете какво е информационен продукт“, каза Путин," Ето, по тези офшорни сметки е минал. Вашият покорен слуга там не присъства, няма за какво да се говори, но задача има! Какво направиха? Направиха информационен продукт – откриха познати и приятели“.

Путин коментира и фотоколажа, на който стои пред група от „неизвестно какви хора“.

„Този тип неща се опитват да продадат. Там е нареден някой уж приятел на руския президент. Направил това и онова. Може би трябва да търсим нещо корупционно. Но какво точно?", каза той, „Зад всичко това стоят някои официални лица и официални институции от самите САЩ. „Уикилийкс“ вече го показаха. Понякога си позволяват грубости публично. Вече чухме някои извинения от висши членове на администрацията. Но не защото се срамуват, а защото са по-умни от тези, които са го сторили.“

"Когато от правителството на САЩ си позволят да кажат някои грубости, това означава, че се разкриват като заинтересовани лица“, което е лошо за Щатите, но „добро за нас, защото вече знаем кой поръчва музиката“, обясни руският президент.

Той заяви, че се гордее с приятелството си с музиканта Сергей Ролдугин.

„Гордея се с такива хора като Сергей Павлович – и сред приятелите ми и като цяло“, заяви руският лидер, „почти всички средства, които музикантът е спечелил, той е похарчил за закупуване на музикални инструменти зад граница и ги е донесъл в Русия“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят