Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Цвета Караянчева: Политиците трябва да си говорят Срещата на европейските лидери с президента Ердоган у нас е важна

„Бандата на Оушън“ обира ротативки Четирима мъже дистанционно хаквали софтуера на игралните апарати

Доналд Тръмп е разговарял днес по телефона с Владимир Путин

Предстои да се определи границата за подпомагане на енергийно бедните потребители

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов заяви, че предстои да се определи границата за подпомагане на енергийно бедните потребители, предаде “Фокус”. Иванов допълни, че ще се търси вариант, при който на енергийно уязвимите потребители се гарантира потребление до 100 киловатчаса, половината на които да бъдат заплащани от някакъв специален фонд.

„Но се касае само за цената на електроенергията, а не на цялата енергийна услуга. Тоест мрежовите услуги и добавката задължение за обществото не се подлагат на такова намаление и няма основание за това“, обясни Иванов.

Предвижда се и разлика между хората, които се отопляват на ток и на парно, като за тези, които се отопляват на електричество границата на консумираната енергия, за която има подпомагане, трябва да бъде по-голяма по разбираеми причини. Иванов уточни също и, че се обсъжда как точно ще бъде създаден въпросният фонд, който да подпомага енергийните потребители.

„Ако хората успеят да редуцират и оптимизират своите разходи в тази граница, ще имат намаление от 50% на цялата електроенергия. Но ако те потребяват значително повече, което не влиза в рамките на редуцираната тарифа, естествено ще си плащат горницата“, поясни Иванов.

Той допълни още, че в групата на уязвимите потребители ще влизат хората с тежки здравословни проблеми, с над 90% нетрудоспособност, възрастни хора над 75 години, които живеят сами и имат пенсии, под границата на бедност, както и семейства, които имат деца с увреждания и изискват специални грижи.

„Ще се развият тези критерии, но за момента те не са ясно определени. Това може да стане само в пряко взаимодействие с Министерството на труда и социалната политика“, поясни Иванов. Той добави, че намеренията са тези критерии да са ясни до края на април, но това може да се случи и през май месец.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.