Дитер Хекинг, треньорът на "Волфсбург", изригна: Марсело е циркаджия!

“Марсело е циркаджия!“

Думите са на треньора на "Волфсбург" Дитер Хекинг по адрес на бразилския национал от "Реал", който изигра сцена, достойна за наградата "Златната малинка" за най-лоши представления. Защитникът първо ритна Максимилиан Арнолд, а после го удари с глава в гърдите и... се строполи, агонизиращ на земята. Този епизод се разигра при загубата на „кралете“ с 0:2 при гостуването на "Волфсбург" в първи четвъртфинал от Шампионска лига. Марсело не само се измъкна без наказание, но и опита да уреди червен картон за германеца.

Скандалът продължи в тунела към съблекалните. "Нарече ме клоун", оплака се Марсело на четвъртия съдия. "Всички видяхме и на живо, и на повторения, неговите сцени - отвърна Хекинг. - Да видим кога най-накрая ще го изгонят."

"Поговорихме си за прическите, много ми се иска да имам коса като неговата", на шега отговори за инцидента Арнолд.

"Волфсбург" не може да победи почти никой в Германия, но направи на пух и прах Роналдо и цялата звездна компания. "Свършили сме си на 55 процента работата", продължи Арнолд, вкарал първия си гол в Шампионска лига.

Зинедин Зидан и "Реал" имат отчайваща статистика на германска земя. "Балета" има на сметката си едва 4 победи. А Зизу дебютира като треньор с поражение срещу немски тим. Като футболист той има 3 загуби и 3 ремита. Зидан пусна 10 от героите си, които победиха "Барселона" с 2:1 на "Камп ноу" в събота. Смени само Даниел Карвахал с Данило в защитата.

Испанските медии са безпощадни към "кралете", които обявиха за богове в неделя. "Изядени от вълци! - пише в. "Марка". - Надиграха ни, сготвиха ни. Много грозен "Реал" се провали и трябва да се бори на реванша. Който не вярва в обрата, да не излиза на терена."

"Трагедия, кървава баня и фиаско - злорадства каталунският "Мундо Депортиво". - Тези думи точно описват как изглеждаше "Реал" във Волфсбург. Този отбор не може да се сравнява с победителя от "Камп ноу".

"Лошо, лошо, лошо - продължава в. "Ас". - Този "Реал" се движи като в тангото - една крачка напред, две назад. А "Волфсбург" бе истински вълк!",

"Един галактически "Волфсбург" сгъна "Реал" на две - обобщава италианският "Гадзета дело спорт". - Кристиано Роналдо? Не, благодаря! Юлиян Дракслер е много по-добър. Той е на нивото на извънземния Меси. Не могат да го спрат и е малко егоист - като Роналдо."

Зидан прие вината за загубата и критиките. "Винаги треньорът е виновен, когато се губи - каза Зизу. - През първото полувреме не играхме добре. После не си използвахме шансовете. Имаме още поне 90 минути да свършим работата си. Така се случва, когато ти липсва интензивност в играта."

"Реал" пусна първи голове в Шампионска лига през сезона. Вратарят Карлос Навас бе непреодолим 738 минути. Рекордът е на Йенс Леман - 853 мин „суха мрежа“.

"Кралете" не са майстори на обратите в Европа. За последно, поражение с два чисти гола след първия мач те успяха да преодолеят през 1987-а срещу "Цървена звезда". А през 2002-ра, след 1:2 срещу "Байерн", стигнаха до 2:0 в Мадрид.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят