Стари казарми в Бургас стават център за рехабилитация

Старите и полусрутени казарми в морската градина ще се превърнат в удобен дневен център за деца и младежи с увреждания. Изграждането му ще приключи до края на годината, съобщиха от общината.

В момента кипи реновирането, но през летните месеци обектът ще бъде спрян, тъй като тази част от парка е изключително оживена. Строителните дейности вече са завършени, наесен ще бъде извършено само вътрешното освежаване и обзавеждане на новия център.

Проектът се финансира от Департамента на Военноморските сили на САЩ и Община Бургас

Старата конструкция ще се запази, а вътрешното пространство ще бъде реконструирано изцяло и преразпределено според нуждите на социалното заведение. Ще се осигури достъпна и функционална сграда за децата и младите хора с увреждания, които ще посещават центъра. Той ще разполага със специализирани кабинети за различен вид терапии и групови занимания, сензорна стая, салон за физикална терапия и рехабилитация с видео стена, стаи за почивка и развлечения.

Местоположението на сградата е изключително подходящо, тъй като в близост има плувен басейн и база за конна езда, където да се извършват терапевтични и рехабилитационни дейности.

Центърът ще бъде отворен за придружители и ще може да приема над 20 деца и младежи с увреждания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони