София ще кандидатства за титлата "Зелена столица на Европа"

София ще кандидатства за титлата „Зелена столица на Европа”. Тя се дава от ЕК, като кандидатът трябва да изпълнява редица условия и всички те са насочени към реализиране на зелени политики. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по БНТ.

„Тъй като в основата на нашето виждане за развитието на града е именно това –ние сме взели решение, че ще се подготвим. Имаме голямата подкрепа на гражданите в това отношение”, заяви кметът на столицата.

„Разбира се общината трябва да свърши своята част от работата, а именно модернизацията на градския транспорт, чрез строителството на метрото, новите трамвай, тролей, автобуси, управлението на отпадъците. По думите й сме изградили най-модерната за региона си система за управление на отпадъци и енергийната ефективност.

„В понеделник предстои отварянето на новия парк „Възраждане”, който вече е готов и на който ще се радват софиянци за първи път от 30 години насам се открива нов парк. В същото време обаче ще трябва да намерим и акцент – какъв ще бъде той трябва да решат и екип от специалисти и представители на гражданите и гражданското общество”, каза още Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини