130 000 лв. изчезнаха от касата на БСП

Жельо Бойчев забелязал липсата на парите.

Около 130 000 лева са изчезнали от парламентарната партийна каса на БСП. Това е констатирала ревизия на активите на формацията преди конгреса ѝ. По случая е започнала незабавна проверка, като петчленна комисия ще нищи случая.

Полицията обаче не е уведомена.

На заседание на парламентарната група във вторник вечерта парламентарният ѝ секретар Жельо Бойчев, който отговаря за финансовите въпроси, докладвал за липсата, съобщи Блиц.

В касата на парламентарната група се съхраняват парите от т.нар. безотчетни средства, които получава всеки народен представител за представителни разходи. Според вътрешните правила на групата на БСП депутатите внасяли половината от тях - около 1300-1400 лева на месец, както и партийния членски внос, който е 10% от основното им възнаграждение.

Първоначално за виновна била нарочена касиерката, която също безотчетно и без документ раздавала средства. Опозиционно настроени депутати обаче винят ръководството и завеждащия отдел "Парламентарно направление" Красимир Стоянов, който съветваше Михаил Миков като председател на Народното събрание.

Петчленната комисия е в състав Жельо Бойчев, Румен Гечев, Димитър Горов, Кирил Добрев и Марияна Бояджиева, които за една седмица ще направят ревизия. Следващия вторник комисията ще трябва да докладва пред парламентарната група за резултатите от нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика